21.06.2011 je v Spuhlji potekala slovesnost ob dnevu policije, kamor smo bili povabljeni tudi gasilci PGD Dvorjane. Prejeli smo BRONASTI ZNAK POLICIJE za uspešno sodelovanje in izvedbo iskalne akcije pogrešane osebe na območju Vurberka in Ptuja.

priznanje
priznanje
policija 001
policija 001
policija 002
policija 002

 

 

 

V času počitnic smo gasilci iz Dvorjan popeljali naš podmladek k poklicnim gasilcem. Ker nas ni tako malo, smo se tja odpeljali z našimi vsemi tremi vozili. Po pozdravu pred garažami so nas  povabili v učilnico in nam predstavili njihov poklic in delo. Po eni uri razpravljanja in debate smo se odpravili v garažo, kjer je postalo vedno bolj zanimivo. Najprej so nam predstavili vsa vozila in nam povedali, kje se uporabljajo. Nato so nam uprizorili aktiviranje gasilcev ob intervenciju. Zazvonil je zvonec, na zaslonu so se izpisale številke vozil z kateri bodo izvozili, istočasno so se odprla garažna vrata in gasilci so pridrveli po drogu. Za tem pa so najbolj pogumni mladi gasilci obleki prave uniforme in izvedli pravo intervencijo. Najprej so gasili, nato reševali z vrvjo, na konci pa še pomagali z prvo pomočjo. Ker pa vsi živimo ob reki Dravi, pa smo še uprizorili pravilo opremljenost gasilcev za reševanje na vodi. Pogledali smo tudi v eno od prikolic v katrih je oprema za delo z nevarnimi snovmi. Gasilec Miha je oblekel posebno obleko, ki se uporablja v teh nesrečah in nam prikazal kako  z njo hodiš in opravljaš svoje delo. Na koncu smo se gasilcem zahvalili za prijetno in poučno predstanitev njihovega dela in opreme.

 

DSC00233

DSC00232

DSC00234

DSC00236

23022011(011)

23022011(005)

23022011(012)

23022011(013)

23022011(015)

 

 

 

 

 

 

 

 Več slik in utrinkov v galeriji.

 

V soboto 19.02.2011 so člani etnološkega društva KORANTOV DUH obiskali gasilce iz Dvorjan. Zaželeli so nam sreče in veselja v prihajajočem let in se nam zahvalili za prijeten sprejem. V tem društvu sodelujejo tudi naši člani. Korantom iz Ptuja se gasilci iz Dvorjan zahvaljujemo za obisk v našem društvu.

 

DSC00176     DSC00179     DSC00181

Več si lahko ogledate v galeriji .

 

 


 

 

 

 

V ponedeljek 6. decembra smo gasilci obiskali vse oddelke vrtca  OŠ Duplek, kateri so nam poslali risbice. V pomoč nam je priskočil Miklavž in njegovi pomočniki , da smo razdelili darila. 

 

PGD Dvorjane

Dvorjane 38A,  2241 Sp.Duplek                                                           Maribor, 31.10.2010

 

ZAHVALA

Zelo sva Vam hvaležna za ves trud, ki ste ga  vložili člani vašega društva, pri iskalni akciji najinega sina Sašota minuli petek zvečer na Vurberku.

Vsem od prvega od zadnjega se zahvaljujeva za vložen trud, profesionalnost in prijaznost.

Upava , da se kaj takega ne bo več ponovilo, saj je človeku nerodno, če veš , da povzročaš nepotrebne sitnosti. A hkrati sva  ob tej neprijetni situaciji  spoznala izredno odzivnost in organiziranosti policistov in gasilcev, na kar ste ( kakor tudi mi državljani ) lahko zelo ponosni.

Z globoko hvaležnostjo  lepo pozdravljeni.

 

 

 

 

Danes 20.10.2010 smo gasilci obiskali še zadnjo OŠ  v našem požarnem rajonu.Prav tako smo tudi njim predstavili naše delo , vozila in opremo. Zahvaljujemo se jim za izkazan interes in prijetno druženje, ki smo ga preživeli med njimi.

                                                                                                                  

DSC01943     DSC01945       DSC01947

 

 

 

 

V sklopu aktivnosti meseca varstva pred požari smo gasilci iz Dvorjan obiskali vrtec v Sp. Dupleku . Predstavili smo jim naše delo, vozila in opremo, katero so nekateri najpogumnejši tudi preizkusili.

Istočasno se vsem otrokom, ki so nam narisali in poslali gasilske risbice najlepše zahvaljujemo.

Klara, 5 let,  JEŽKI

risba2

Lia, 5 let , JEŽKI

risba1

Matevž, 5 let , JEŽKI

risba

 

 

V četrtek 14.10.2010 so nas v sklopu aktivnost meseca varstva pred požari obiskali učenci OŠ Dvorjane. Predstavili  smo jim naše delo ter vozila z opremo.

IMG_0739    IMG_0741   IMG_0742

Učencem in vzgojiteljicam se zahvaljujemo za izkazan interes in obisk pri nas v gasilskem domu.  

 

 

        DOBRO JE VEDETI  !     

KO POTREBUJEMO KAKRŠNOKOLI POMOČ

 

Iz  izkušnje, ki je nastala ob manjši  nejasnosti  ob požaru v Žikarcah, 8.8.2010 ob 21.42 uri, ko je bila prijava za požar najprej podana na policijo (telefonska številka 113)  vas želim  opozoriti in ponovno seznaniti, da v takih  primerih , ko pride do napačne prijave požara ali nesreče, pride do zamude pri aktiviranju gasilske enote, s tem pa posledično do  žrtev in veliko večje materialne škode.  

 

V  Evropski uniji  je uvedena enotna telefonska številka 112 za klic v sili . Telefonsko številko 112 za klic v sili, oziroma takrat ko nam je potrebna pomoč, je mogoče brezplačno poklicati povsod v EU, ponoči ali podnevi, ne glede na to, ali potrebujemo gasilce, reševalce ali policijo. Pri tem velja opozoriti, da 112 kot številka za klic v sili ne nadomešča številk, ki so v državah članicah v uporabi za podobne namene. Slednje še vedno delujejo kot ponavadi, 112 jih dopolnjuje, ima pa to prednost, da jo je mogoče poklicati ne glede na to, kje v EU se nahajamo in kakšno pomoč potrebujemo. Centri 112 so usposobljeni in pooblaščeni da presodijo koga in katere sile nam pošljejo v pomoč. Vaš klic na 112  bo  obravnavan hitro, učinkovito in strokovno, predvsem pa v več jezikih.

 

Za zaključek: telefonsko številko za klic v sili lahko uporabite  v vseh nujnih primerih, v vseh državah članicah EU, in to brezplačno, ne glede, če kličete iz stacionarnih ali prenosnih telefonov ali iz telefonskih govorilnic.

 

112logo

KAJ se je zgodilo
KJE se je zgodilo
KDO kliče
KDAJ se je zgodilo
KOLIKO je ponesrečencev
KAKŠNE so poškodbe
KAKŠNE so okoliščine
KAKŠNO pomoč potrebujete
 112_logo1

 

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information