DOBRO JE VEDETI  !     

KO POTREBUJEMO KAKRŠNOKOLI POMOČ

 

Iz  izkušnje, ki je nastala ob manjši  nejasnosti  ob požaru v Žikarcah, 8.8.2010 ob 21.42 uri, ko je bila prijava za požar najprej podana na policijo (telefonska številka 113)  vas želim  opozoriti in ponovno seznaniti, da v takih  primerih , ko pride do napačne prijave požara ali nesreče, pride do zamude pri aktiviranju gasilske enote, s tem pa posledično do  žrtev in veliko večje materialne škode.  

 

V  Evropski uniji  je uvedena enotna telefonska številka 112 za klic v sili . Telefonsko številko 112 za klic v sili, oziroma takrat ko nam je potrebna pomoč, je mogoče brezplačno poklicati povsod v EU, ponoči ali podnevi, ne glede na to, ali potrebujemo gasilce, reševalce ali policijo. Pri tem velja opozoriti, da 112 kot številka za klic v sili ne nadomešča številk, ki so v državah članicah v uporabi za podobne namene. Slednje še vedno delujejo kot ponavadi, 112 jih dopolnjuje, ima pa to prednost, da jo je mogoče poklicati ne glede na to, kje v EU se nahajamo in kakšno pomoč potrebujemo. Centri 112 so usposobljeni in pooblaščeni da presodijo koga in katere sile nam pošljejo v pomoč. Vaš klic na 112  bo  obravnavan hitro, učinkovito in strokovno, predvsem pa v več jezikih.

 

Za zaključek: telefonsko številko za klic v sili lahko uporabite  v vseh nujnih primerih, v vseh državah članicah EU, in to brezplačno, ne glede, če kličete iz stacionarnih ali prenosnih telefonov ali iz telefonskih govorilnic.

 

112logo

KAJ se je zgodilo
KJE se je zgodilo
KDO kliče
KDAJ se je zgodilo
KOLIKO je ponesrečencev
KAKŠNE so poškodbe
KAKŠNE so okoliščine
KAKŠNO pomoč potrebujete
 112_logo1

 

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information