V soboto 4 .ferbruarja smo izvedli vaje z motorno žago. Zbrali smo se ob 9. uri v gasilskem domu, kjer smo pripravili vso potrebno opremo in vozila. Da bi bile vaje čim bolj uspešne in pravilne smo povabili na te vaje tudi revirnjega gozdarja g.Ota Duha iz Zavoda za gozdove Slovenije. Ker imajo naši člani tudi nepogrešljivo opremo za delo v gozdu smo zraven na teren vzeli tudi en traktor z gozdarsko vitlo in enega z prikolico. Ko smo prišli na teren smo najprej ponovili teorijo dela v gozdu. Nato smo se odpravili do dreves katera so bila označena za podiranje. Vsak udeleženec je podrl drevo in skupaj smo sproti analizirali napake,nevarnosti,posebnosti...Na polovici vaj, pa smo si privoščili tudi gozdarsko malico in na ognju spekli navadne klobase. Vse skupaj je pa je potekalo na Vurberku pri našem članu Minih Miranu, kateri je poskrbel , da smo imeli tudi domač kruh in kapljico ,ki se prileže zraven.

Po končanih vajah smo ves les pospravili in počistili tako , kot je to potrebno po vsakem delu v gozdu. Ob prihodu v gasilski dom smo svo opremo ščistili napolnili gorivo in pripravili za nadaljno delo.

Na koncu se moramo zahvaliti g .Otu Duhu za strokovno pomoč pri izvedbi vaj, saj smo se marsikaj naučili in ponovili , saj v gozdu lahko z malo nepremišljenosti pride do hudih poškodb in posledic za celo življenje. Prav tako zahvala Miranu na pogostitev in možnost, da smo vaje lahko izvedli pri njemu.Prav tako ne smemo pozabiti na naše traktoriste Vladota in Dejana brez katerih tudi nebi šlo.

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information