Dne 23.10.2016 smo imeli operativne vaje na terenu odpravili smo se v Pustolvski park Vurberg, kjer nas je sprejel Miha Rojko.

Na začetku smo pogledali kakšno opremo ima Miha R. v pustolovskem parku nato smo mu predstavili še opremo s katero razpolaga PGD Dvorjane.  

Po pregledu opreme smo nadaljevali na vadbenem delu, kjer vsakem ki pride v pustolovski park spozna kako se pripet na začetku proge in na koncu izpet. Miha R. nam je pokazal vpetje  in izpetje vponke (karabina) na jeklenico in iz nje z njegovo vponko, pokazal nam je tudi kako snamemo popkovino iz vponke tako, da vopnka ostane na jeklenici in lahko ponesrečenca spustimo na tla, njegova določena oprema je drugačna od naše.

Po teh učnih lekcijah, kjer smo spoznali nekaj novega smo se lotili pravega reševanja, naš član se je opremil z opremo iz pustolovskega parka in se odpravil na progo, na določenem delu proge je obvisel in stekla je reševalna akcija, reševalec se je odpravil po progi za njim, ko je prišel do njega je z ostalima članoma, ki sta ostala na tleh izpeljali manever za kratek dvig in spust ponesrečenca.

Vajo smo ponovili še dvakrat na različnih težavnostnih stopnjah v parku.

Miheju R. in Primožu K. ki se nam je pridružil proti koncu vaj, bi se v imenu vseh zahvalil za uporabo poligona in predano znanje.

Vaje smo se udežili 4 operativni gasilci, 1 pripravnik in dva opazovalca.altaltaltaltaltalt

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information