SPOŠTOVANI OBČANI OBČINE DUPLEK

 

V novem Zakonu o dohodnini, ki se je začel uporabljati s 1. 1. 2007 je opredeljena namenitev dela dohodnine za donacije.

Zavezanci lahko namenijo del svoje dohodnine (do 0,5%) upravičencem za donacije, med katerimi so na seznamu tudi gasilske organizacije (gasilska društva, gasilske zveze in Gasilska zveza Slovenije).

V kolikor bi radi pomagali našemu društvu, si prosimo vzemite minuto časa in si preberite kako lahko to storite. V prilogi spodaj lahko odprete in natisnete zahtevek za namenitev dela dohodnine za donacijo našemu društvu. Zakon o dohodnini namreč omogoča vsem davčnim zavezancem, da do 0,5 odstotka od odmerjene dohodnine namenite društvu, politični stranki, organizaciji, skupnosti ali sindikatu, za katerega menite, da opravlja humano -za skupnost in posameznika- koristno delo.

Če menite, da je PGD Dvorjane, katerega primarne naloge so pomoč, zaščita in reševanje v občini Duplek, vredno vaše pozornosti, nam pomagajte z navedeno donacijo, ki vas ne stane nič.

Donacija namreč NE vpliva na višino vaše dohodnine (s tem dejanjem nimate nobenih dodatnih stroškov) in v primeru, da se ne boste odločili komu jo boste namenili, bo ostala v proračunu Republike Slovenije.
Dokument odprite, natisnite, izpolnite vaše podatke in ga oddajte našemu društvu ali pa ga pošljite na pristojni davčni urad v Mariboru.

Davčni zavezanec lahko da zahtevo za namenitev kadar koli tudi prek sistema eDavki, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

  •   Zahtevo za namenitev dela dohodnine lahko podate na sledečem obrazcu .

Prostovoljno gasilsko društvo

DVORJANE

Dvorjane 38/a

2241 Spodnji Duplek

prijava požara : 112      

TEL: 02/681 09 31

E pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

http:www.gasilcidvorjane.com

Davčna številka društva 28741021

 

 Za vašo odločitev za namenitev donacij naši organizaciji se vam iskreno zahvaljujemo in vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom:»NA POMOČ«!

 

PREDSEDNIK:

 Prostovoljnega gasilske društva DVORJANE

 Kumer David

 


 

 

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information