mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes69
mod_vvisit_counterTa teden395
mod_vvisit_counterTa mesec1584
mod_vvisit_counterVse skupaj124825
PrijavaDOBRODOŠLI NA  SPLETNIH STRANEH!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO DVORJANEDvorjane 38/a
2241 Spodnji Duplek
E pošta: info@gasilcidvorjane.com
www.gasilcidvorjane.com
 
Kontaktni podatki:
Predsednik društva David Kumer - GSM: 041 34 00 70
Poveljnik društva Primož Drozg - GSM: 051 63 73 59AnimatedPhone : 112
 

                

Ob 3:17 so v naselju Zgornji Duplek, občina Duplek, gasilci JZZPR Maribor in PGD Dvorjane pogasili kup odpadnega materiala in vejevja.

PGD Dvorjane je izvozilo z vozilom GVC 16/24 ter 4 gasilci.Delo smo zakjlučilo ob 4:50.

 

24.4.2014 ob 12.36 smo bili poslani na nabrežje stare struge reke Drave v Vurberku. Izvozili smo z GVC 16 /25  in šestimi gasilci , ki so bili oblečeni v obleke za reševanje iz vode. Dva reševaca smo navezali in sta odplavala do ponesrečenca, kakar so ga navezala  in ga potegnila na obrežje. Pri tem so nam pomagali poklicni gasilci z vozilom 7 in štirimi gasilci reševalci. Utopljenca je prevzela policija in reševalna ekipa NMP Maribor. Gasilci smo končali z delom ob 14 uri. Ostale pristojne službe so ostale še na kraju dogodka.

 

Ob 16h smo bili akitvirani v pomoč policiji pri iskanju pogrešane osebe na območju reke Drave v Sp. Dupleku. Ob 16.10 smo izvozili z PV1 in GVC 16/25  v Sp. Duplek. V dogovoru s poklicnimi gasilci in policijo smo se razdelili v skupine in preiskali obrežje reke drave. Najdeno je bilo kolo pogrešane osebe. Ob 18h je vodja intervencije  odredil preiskovanje reke Drave. Aktivirali smo ekipo PGD Dvorjane za reševanje na vodi in skupaj s poklicnimi gasilci  izvozili na prostor, kjer je gasilsko tekmovanje. Dva čolna in 7 gasilcev je preiskovalo reko Dravo v smeri proti Sp. Dupleku. Ob 19.15 je policija preklicala iskalno akcijo, saj je mobilni operater izsledil signal na možni drugi lokaciji. Akcija je trenutno ustavljena in s delom nadaljuje samo policija. Na intervenciji je skupaj sodelovalo 15 gasilcev  PGD Dvorjane in Poklicna gasilska enota (vozilo 4 in 7). 

To je prva intervencija na katero sta prvič SKUPAJ izvozila novo vozilo Ford Ranger 4x4 in nov čoln za reševanje na in iz vode.Skupaj z opremo, ki se namesti na vozilo se je izkazalo, da je naložba upravičena in odlično zasnovana, saj smo imeli pri roki vso opremo, katera se potrebuje pri takšnem reševanju.  

2014-04-23 18.05.02      2014-04-23 18.06.00

2014-04-23 18.09.25      2014-04-23 19.10.32

Več slikovnega gradiva v >>galeriji<<

 

 

DSCN2563Dva naša člana sta se konec tedna (05.04. in 06.04.) udeležila največjega neformalnega srečanja Slovenskih gasilcev na Rogli.Na že 8. tradicionalnih strokovnih dnevih v spomin na gasilskega strokovnjaka Borisa Stevanoviča, se je poleg vsakoletnih zanimivih strokovnih predavanj odvijala tudi redna seja upravnega odbora GZS in poveljstva GZS in predstavnikov URSZR. Člani vodstva GZS so se po sestankih pridružili ostalim gasilcem in z zanimanjem spremljali predavanja oz. predstavitve. Skozi vsa ta leta so strokovni dnevi postali osrednja strokovna prireditev za slovenske gasilce. V dveh dvoranah se odvijajo različna predavanja, ki se jih gasilci udeležijo glede na temo, ki jih zanima. Predavajo gasilski poveljniki, ki so sodelovali oz. vodili večje intervencije v prejšnjem letu ali pa so veliki strokovnjaki na gasilskem področju. Letos se je na Rogli srečalo preko 230 gasilcev iz cele Slovenije, ki so z zanimanjem spremljali pripravljene teme. Predvsem pa smo v družabnem srečanju po predavanjih izmenjali marsikatero izkušnjo in tako spoznali tudi veliko novih gasilskih prijateljev.

Teme strokovnih predavanj: 

 • Požar stolpnice v Domžalah - reševanje iz visoki zgradb
 • Usposabljanje za vodenje v GZ Žalec-primer dobre prakse
 • Žled 2014
 • Požar Trstelj, primerjava z letom 2003 in 2006
 • Požar Surovina - Gorenje Maribor
 • Častnik za varnost – ali je potreben
 • Gasilski pripravnik – kaj naj dela
 • Poplave Planina – delo gasilcev
 • MUSAR Slovenija – predstavitev enote
 • Intervencija od A do Ž (delavnice po skupinah)
 • Novo vadbišče v ICZR
 • Planetarno zasedanje – zaključek

Osnovni namen tega srečanja je predvsem izobraževanje. In ravno znanje je nekaj kar nam ne more nihče vzeti. Kot pravi pregovor: »koliko znaš, toliko veljaš…«

 

Več slik v >>Galeriji<<.


 

V zimskem času smo pričeli iz izobraževanjem našega podmladka. V tem času smo predeleali gradivo za čin pionir in mladinec. Izvajali smo tudi praktične vaje , ki so dosegle zaključek na tehničnem dnevu, ki smo ga pripravili v času počitnic. Zaradi velikega števila udeležencev smo se razdelili v štiri skupine. Predstavili smo opremo in vozila v našem društvu ( GVC16/25, GVC24/50, GVM IN NOVO VOZILO PV-1 FORD RANGER, ki je že opremljeno z mnogo opreme , ki jo uprabljamo pri našem delu. Vsak udeleženec je gasil z ročnimi gasilnimi aparati, kdor pa je želel, pa je lahko tudi preizkusil izolirni dihalni aparat. Predstavi smo tudi pravilno in napačno gašenje pregretega olja - maščobna eksplozija. Za konec pa smo mentorji izvedli prikazno vajo notranjega požara , da so lahko udeleženci videli kako poteka intervencija v resničnosti.

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information