mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes13
mod_vvisit_counterTa teden99
mod_vvisit_counterTa mesec448
mod_vvisit_counterVse skupaj107370
PrijavaDOBRODOŠLI NA  SPLETNIH STRANEH!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO DVORJANEDvorjane 38/a
2241 Spodnji Duplek
E pošta: info@gasilcidvorjane.com
www.gasilcidvorjane.com
 
Kontaktni podatki:
Predsednik društva David Kumer - GSM: 041 34 00 70
Poveljnik društva Primož Drozg - GSM: 051 63 73 59AnimatedPhone : 112
 

                

Dne 19.01.2018 smo ob 08.10 dobili poziv preko pozivnikov in sms sporočila o intervenciji : "REŠEVANJE ŽIVALI, MOČVIRJE POD CERKVIJO."  Na intervencijo smo izvozili z devetimi gasilci in dvema voziloma ter čolnom. 

Na  samem kraju ugotovimo da smo bili napoteni na napačno lokacijo. Prispeli smo na lokacijo "MOČVIRJE POD CERKVIJO" , preiščemo teren in ugotovimo da tam ni nikogar, ki bi potreboval našo pomoč. Po telefonskem pogovoru z ReCO MB in prijaviteljico, med tem nas je prišel iskat krajan z avtomobilom, smo ugotovili da smo na napačni lokaciji zaradi napačne prijave klicatelja. Po pogovoru ugotovimo da je to v naselju Vurberk cirka 1 km zračne razdalje vstran. Približa lokacija je bila Vurberk 18, na lokaciji ugotovimo, da sta v zapuščenem in nezavarovanem vodnjaku  kuža in mlada srna, oba sta bila na gladini vode. Vodnjak je bil globok cirka 2m v vodnjaku pa je bilo 0,5m vode. V studenec damo 1 del stikalne lestve, da je lahko prišel reševalec do ujetih živali. Nakar z pomočjo vrvne tehnike rešimo kužka in nato še mrtvo srno. Po reševanju smo kužka predali lastnici, poginulo srno smo predali članoma lovske družine Duplek.Na koncu intervencije smo z trakom označili nezavarovan vodnjak.

 

ŠE ENKRAT SE JE IZKAZALO KAKO POMEMBNA JE TOČNA PRIJAVA NESREČE !!

NASVET OB PRIJAVI NA 112:

ČE SMO NA NEZNAMEN OBMOČJU POIŠČEMO NAJBLIŽJO STANOVANJSKO HIŠO NA KATERI JE TUDI HIŠNA ŠTEVILKA, ČE NE PA SE ORIENTIRAMO PO BLJIŽNJI INFRASTRUKTURI.

( Za ta primer: Sem pod cerkvijo v Dvorjanah, sem tik ob daljnovodom in sem ob cesti.)

 Tak stavek bi zadostoval za približno določitev lokacije, ki bi nam zelo dosti pomenila in nam skrajšala potek intervencije.

Slike sledijo

 

Ob 15.47 so v Dvorjanah gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci GB Maribor in PGD Dvorjane smo objekt varovali dokler saje niso dogorele, dimnik smo očistili in pregledali s termo kamero. Gmotna škoda ni nastala.

 

31.05.2017 smo bili ob 19.39 aktivirani na intervencijo požar na objektu. Ob 19.44 smo izvoili z GVC16/25, GVC24/50 in PV1.Ko smo prispeli na kraj smo izvedli notranji napad v podstrešne prostore. Kolegi iz PGD Korena so na delu, kjer je strela zapustila hišo pogasili požar, mi pa smo na delu, kjer je strela vstoplila del pregledali z termokamero. Ker smo ugotovili, da se pod streho v izolaciji nekaj dogaja smo spodnji del strehe odkrili in prišli do žarečega dela ga odstranili in pogasili. Po prihodu GB Maribor smo temeljito pregledovali hišo saj je strela šla po električnih vodnikih. Pri streli je bila poškodovana mlajša oseba. Do prihoda NMP je bila pod nadzorom poklicnih gasilcev nato pa so jo prevzel NMP in jo odpeljali na opazovanje v UKC Maribor. Sodelovalo je 35 gasilcev, ki smo končali z delom ob 22.30. Ena ekipa PGD Korena pa je ostala na požarni straži. Na kraj je prišel tudi dežurni električar pregledal celotno hišo in nato  spet vklopil hišo pod napetost.  

 

Dne 19.04.2017 ob 15:52 smo bili preko pozivnikov obveščeni o požaru na objektu v Zg. Koreni, izvozili smo z tremi vozili in štirinajstimi gasilci, na kraju ugotovimo da ne gre za požar objekta ampak za dimniški požar, z kolegi iz GB Maribor in PGD Korena pregledamo okolico dimnika na podstrešu in na strehi ter ugotovimo da v okolici dimnika na gori. Prezračili smo prostore v katere se je nabral dim ter izdamo prepoved kurjenje dokler dimnika ne pregledajo strokovne službe. Intervencijo smo zaključili ob 19:00.

 

Dne 8.3.2017 ob 12.21 smo gasilci PGD Dvorjane  in GB Maribor v naselju Ciglence, občina Duplek  pogasili suho travo na površini okoli 100 kvadratnih metrov.

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information