mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes12
mod_vvisit_counterTa teden118
mod_vvisit_counterTa mesec424
mod_vvisit_counterVse skupaj113844
PrijavaDOBRODOŠLI NA  SPLETNIH STRANEH!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO DVORJANEDvorjane 38/a
2241 Spodnji Duplek
E pošta: info@gasilcidvorjane.com
www.gasilcidvorjane.com
 
Kontaktni podatki:
Predsednik društva David Kumer - GSM: 041 34 00 70
Poveljnik društva Primož Drozg - GSM: 051 63 73 59AnimatedPhone : 112
 

                

25.11.2014 ob 17.53 je v Zgornjem Dupleku, občina Duplek, zagorelo tovorno vozilo. Požar, ki je dodobra uničil vozilo, so pogasili gasilci JZZPR Maribor in PGD Dvorjane.

 

 

 

Ob 13.54 je v Spodnjem Dupleku, občina Duplek, na parkirnem prostoru zagorelo osebno vozilo v predelu motorja. Gasilci smo ob14h izvozili z vozili GVC 16/25 , GVC 24/50 in GVM.Posredovalo je 15 gasilcev. Požar smo uspešno pogasili, posredovali so tudi poklicni gasilci z vozilom 2 in 3 ter 7 gasilci. Skupaj je sodelovalo 22 gasilcev.

Ob 15h smo se vrnili v garažo.

 

 

V nedeljo 26.10. smo gasilci iz Dvorjan priredili dan odptrih vrat. Predstavili smo gasilsko opremo JZZPR Maribor, PGD Dvorjane in PGD Korena. Program je  dopolnila Policija s svojo opremo in z prikazno vajo z vodnikom službenih psov.

 Vse prisotne smo gasilci pogostili z toplo hrano in pijačo.

 

V soboto 18.10.2014 smo se na povabilo gasilcev iz Grajene udeležili dneva odprtih vrat, ki so ga organizirali v sklopu meseca požarne varnosti. Predstavili smo naše najnovejše vozilo PV1 Ford Ranger s čolnom in opremo za reševanje na in iz vode. Z našo opremo in vozilom smo bili deležni velike pozornosti obiskovalcev. Dobili kar nekaj pohvalnih besed  glede opremljenosti in tehničnih zmogljivosti  samega vozila.

Poleg gasilcev domačega društva Pgd Grajena so se na dnevu odprtih vrat predstavili še člani Pgd Ptuj z voziloma 8 OVVO (nevarne snovi) in vozilom 9 TRV (tehnično reševanje), poklicni gasilci JZZPR Maribor z vozilom Bronto42 (zglobna ploščad) in kot že rečeno  dvorjanski gasilci. Krajani Grajene so se prireditve udeležili v velikem številu. Z zanimanjem so si ogledali razstavljeno tehniko, predstavitev gašenja z ročnimi gasilnimi aparati in se z dvižno ploščadjo dvignili nad domačo vas.

Dvorjanski gasilci pa smo v njihovi družbi preživeli lep sobotni dopoldan.

 


 

Žal, je tudi nam to deževje zagodlo, do tolikšne mere da smo imeli operativni člani PGD Dvorjane intervencijsko soboto.

Že ob 3:19 so se oglasili pozivniki, kjer je bilo potrebno iz kletnih prostorov v eni od stanovanjskih hiš v Dupleškem vhru izčrpavat vodo.

Ob 6:53 so bili vsi operativni člani sklicani v gasilski dom zaradi naraščnaja vodostaja reke Drave. Tako smo do 15:00 vršili oglede na najbolj kritičnih mestih, kjer je bila možnost polavljanje največja, prav tako smo

obveščali in obiskali občane na izpostavljenih poplavnih mestih.

Redno smo spremljali vodostaj, ter pretok reke Drave. Oglede smo vršili z tremi vozili PV-1, GVM in GVC 16/25, ter 25 operativnimi člani. Prav tako je bil ves čas z nami prisoten občinski poveljnik občine Duplek Bojan Turčin. Pri ogledu kritičnih mest poplavljanja pa je bila prisotna tudi direktorica občinske uprave občine Duplek Natalija Jakopec.

Kot že napisano smo z deli opravili ob 15-ti uri, čeprav je pretok reke Drave začel padati nekje po 11-ti uri.

Dokončen preklic o nevarnosti polavljanja je bil v nedeljo 14.9.2014 ob 9:30 z glasovnim signalom siren.

 

 

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information