mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes19
mod_vvisit_counterTa teden186
mod_vvisit_counterTa mesec243
mod_vvisit_counterVse skupaj105747
PrijavaDOBRODOŠLI NA  SPLETNIH STRANEH!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO DVORJANEDvorjane 38/a
2241 Spodnji Duplek
E pošta: info@gasilcidvorjane.com
www.gasilcidvorjane.com
 
Kontaktni podatki:
Predsednik društva David Kumer - GSM: 041 34 00 70
Poveljnik društva Primož Drozg - GSM: 051 63 73 59AnimatedPhone : 112
 

                

V soboto 24.01.2015 se je ob 21.10min sprožila sirena in pozivniki. Razlog prometna nesreča v Zgornji Koreni 22A. Kljub številčni udeležbi smo izvozili samo z GVC 16/25 in GVM ter 10-imi gasilci, ostali so ostali v pripravljenosti ( 10 ). Ko smo prišli na kraj je PGD Korena že osvetlila kraj dogodka  mi pa smo izvedli naletno zavarovanje z GVC 16/25. Po končanem postopku policije smo z skupnimi močni vozilo obrnili na kolesa saj je bilo na strehi in odklopili akumulator. Sodelovali so tudi poklicni gasilci z vozilom 2. Ob 22h smo se vrnili v garažo.

 

V petek, 12. decembra 2014, je Gasilska zveza Slovenije organizirala prireditev ob zaključku akcije »STOPIMO SKUPAJ ZA GASILCE«. Na zaključno prireditev je bilo povabljeno tudi naše društvo PGD Dvorjane saj smo iz opreme, ki je bila nabavljena s sredstvi od dobrodelnih prireditev dobili motorno žago Husqarna XP550.

Športna dvorana v Logatcu je kar »pokala po šivih«. Za to so poskrbeli gasilci z njihovo množično udeležbo in nastopajoči stand up komik Tin Vodopivec ter glasbeni skupini XX Vocal Group in Rok'n Band.
Prisotne so nagovorili Jošt Jakša in Franci Petek, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije ter Berto Menard, župan Občine Logatec. Slavnostni govornik je bil mag. Miloš Bizjak, državni sekretar Ministrstva za obrambo RS. Prireditve so se poleg preko 1200 gasilcev iz vse Slovenije udeležili Darko But, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, Srečko Šestan, poveljnik CZ RS, člani Upravnega odbora in Poveljstva Gasilske zveze Slovenije, vodstvo domače GZ in regije ter drugi. V nizu dobrodelnih akcij, v katere se je vključila Gasilska zveza Slovenije po letošnji veliki februarski ujmi žledolomu je bilo zbranih precej finančnih sredstev. Z njimi je bila  preko javnega naročila na portalu Evropske unije  nabavljena gasilska oprema. Le-ta je bila razdeljena gasilskim društvom na sami prireditvi. Njen blagoslov je opravil msgr. Stanislav Zore, nadškof metropolit.

Donatorji finančnih sredstev, s katerimi je bila nabavljena oprema za gasilce: RTV donacije (donacije, zbrane na podlagi telefonskih klicev), Luka Koper, d. d., TD Mont, Skupina Tadej Toš, Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) in Zveza LIONS klubov, Dnevnik, d. d. Podjetje PAB Akrapovič je doniralo 50 gasilskih zaščitnih čelad, Zavarovalnica Triglav, d. d. pa 12 elektroagregatov. Prireditev je vodila Mojca Mavec, vsi nastopajoči pa so se odpovedali honorarjem.


 

25.11.2014 ob 17.53 je v Zgornjem Dupleku, občina Duplek, zagorelo tovorno vozilo. Požar, ki je dodobra uničil vozilo, so pogasili gasilci JZZPR Maribor in PGD Dvorjane.

 

 

 

Ob 13.54 je v Spodnjem Dupleku, občina Duplek, na parkirnem prostoru zagorelo osebno vozilo v predelu motorja. Gasilci smo ob14h izvozili z vozili GVC 16/25 , GVC 24/50 in GVM.Posredovalo je 15 gasilcev. Požar smo uspešno pogasili, posredovali so tudi poklicni gasilci z vozilom 2 in 3 ter 7 gasilci. Skupaj je sodelovalo 22 gasilcev.

Ob 15h smo se vrnili v garažo.

 

 

V nedeljo 26.10. smo gasilci iz Dvorjan priredili dan odptrih vrat. Predstavili smo gasilsko opremo JZZPR Maribor, PGD Dvorjane in PGD Korena. Program je  dopolnila Policija s svojo opremo in z prikazno vajo z vodnikom službenih psov.

 Vse prisotne smo gasilci pogostili z toplo hrano in pijačo.

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information