mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes13
mod_vvisit_counterTa teden119
mod_vvisit_counterTa mesec425
mod_vvisit_counterVse skupaj113845
PrijavaDOBRODOŠLI NA  SPLETNIH STRANEH!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO DVORJANEDvorjane 38/a
2241 Spodnji Duplek
E pošta: info@gasilcidvorjane.com
www.gasilcidvorjane.com
 
Kontaktni podatki:
Predsednik društva David Kumer - GSM: 041 34 00 70
Poveljnik društva Primož Drozg - GSM: 051 63 73 59AnimatedPhone : 112
 

                

Dne 26.03.2015 ob 10.32  smo v Dvorjanah, občina Duplek, gasilci PGD Dvorjane do prihoda reševalcev NMP Maribor izvajali oživljanje obolele osebe. Kljub skupnemu trudu reševalnih služb je oseba umrla na kraju.

 

Ob 23.17 so se v Zgornjem Dupleku v občini Duplek vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali smo gasilci PGD Dvorjane z desetimi gasilci in vozili GVC16/25 in GVC 24/50. Na kraj so prihiteli tudi poklicni gasilci z vozilom 4, skupaj smo predrli zamašen dimnik in  varovali objekt dokler saje niso zgorele. V garažo smo se vrnili ob eni uri zjutraj.

 

2015-03-06 23.45.01

 

Dne 01.03 ob 20.44 smo v naselju Vurberk, občina Duplek, gasilci JZZPR Maribor in gasilci PGD Dvorjane posredovali, kjer je zagorelo približno 200 kvadratnih metrov suhe trave in grmičevja. Gasilci smo ogenj pogasi. Izvozili smo z GVC 16/25 in GVC 24/50 in 10timi gasilci. Poklicni gasilci pa so sodelovali z vozilom 4 in vozilom za požare v naravi Unimog. Z dolom smo končali ob 22h.

 

V soboto 24.01.2015 se je ob 21.10min sprožila sirena in pozivniki. Razlog prometna nesreča v Zgornji Koreni 22A. Kljub številčni udeležbi smo izvozili samo z GVC 16/25 in GVM ter 10-imi gasilci, ostali so ostali v pripravljenosti ( 10 ). Ko smo prišli na kraj je PGD Korena že osvetlila kraj dogodka  mi pa smo izvedli naletno zavarovanje z GVC 16/25. Po končanem postopku policije smo z skupnimi močni vozilo obrnili na kolesa saj je bilo na strehi in odklopili akumulator. Sodelovali so tudi poklicni gasilci z vozilom 2. Ob 22h smo se vrnili v garažo.

 

V petek, 12. decembra 2014, je Gasilska zveza Slovenije organizirala prireditev ob zaključku akcije »STOPIMO SKUPAJ ZA GASILCE«. Na zaključno prireditev je bilo povabljeno tudi naše društvo PGD Dvorjane saj smo iz opreme, ki je bila nabavljena s sredstvi od dobrodelnih prireditev dobili motorno žago Husqarna XP550.

Športna dvorana v Logatcu je kar »pokala po šivih«. Za to so poskrbeli gasilci z njihovo množično udeležbo in nastopajoči stand up komik Tin Vodopivec ter glasbeni skupini XX Vocal Group in Rok'n Band.
Prisotne so nagovorili Jošt Jakša in Franci Petek, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije ter Berto Menard, župan Občine Logatec. Slavnostni govornik je bil mag. Miloš Bizjak, državni sekretar Ministrstva za obrambo RS. Prireditve so se poleg preko 1200 gasilcev iz vse Slovenije udeležili Darko But, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, Srečko Šestan, poveljnik CZ RS, člani Upravnega odbora in Poveljstva Gasilske zveze Slovenije, vodstvo domače GZ in regije ter drugi. V nizu dobrodelnih akcij, v katere se je vključila Gasilska zveza Slovenije po letošnji veliki februarski ujmi žledolomu je bilo zbranih precej finančnih sredstev. Z njimi je bila  preko javnega naročila na portalu Evropske unije  nabavljena gasilska oprema. Le-ta je bila razdeljena gasilskim društvom na sami prireditvi. Njen blagoslov je opravil msgr. Stanislav Zore, nadškof metropolit.

Donatorji finančnih sredstev, s katerimi je bila nabavljena oprema za gasilce: RTV donacije (donacije, zbrane na podlagi telefonskih klicev), Luka Koper, d. d., TD Mont, Skupina Tadej Toš, Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) in Zveza LIONS klubov, Dnevnik, d. d. Podjetje PAB Akrapovič je doniralo 50 gasilskih zaščitnih čelad, Zavarovalnica Triglav, d. d. pa 12 elektroagregatov. Prireditev je vodila Mojca Mavec, vsi nastopajoči pa so se odpovedali honorarjem.


 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information