mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes4
mod_vvisit_counterTa teden65
mod_vvisit_counterTa mesec409
mod_vvisit_counterVse skupaj131730
PrijavaDOBRODOŠLI NA  SPLETNIH STRANEH!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO DVORJANEDvorjane 38/a
2241 Spodnji Duplek
E pošta: info@gasilcidvorjane.com
www.gasilcidvorjane.com
 
Kontaktni podatki:
Predsednik društva David Kumer - GSM: 041 34 00 70
Poveljnik društva Primož Drozg - GSM: 051 63 73 59AnimatedPhone : 112
 

                

Dne 8.3.2017 ob 12.21 smo gasilci PGD Dvorjane  in GB Maribor v naselju Ciglence, občina Duplek  pogasili suho travo na površini okoli 100 kvadratnih metrov.

 

Ob 18.39 so se v naselju Žikarce v občini Duplek vnele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali smo gasilci iz Dvorjan, PGD Korena in GB Maribor. Izvozili smo s PV1, GVC 16/25 in GVC 24/50 in 13 gasilcev. Objekt smo požarno varovali in počakali do izgoretja saj. V garažo smo se vrnili ob 20 uri.

 


22.02.2017 ob 22.06 je v Vurberku, občina Duplek, prišlo do travniškega požara. Posredovali smo gasilci GB Maribor in PGD Dvorjane z vozili GVC 16/25 in GVC24/50, požar smo omejili in pogasili.

Sodelovalo je 15 gasilcev. V garažo smo se vrnili ob 23h.

 

Dne 17.2.2017 smo izvedli operativne vaje na temo prva pomoč in upporaba AED.

Razdelili smo se na tri skupine in pričeli z delom na točkah.

Na prvi delovni točki je bilo ponovitev temeljnih postopkov oživljanja in uporaba AED.

Na drugi delovni točki so gasilci ponovili imobilizacijo, zaustavitve krvavitev in oskrba ran.

Na tretji delovni točki smo ponovili delo z različnimi nosili in samo navezavo le teh.

alt

altalt

 

V soboto 4 .ferbruarja smo izvedli vaje z motorno žago. Zbrali smo se ob 9. uri v gasilskem domu, kjer smo pripravili vso potrebno opremo in vozila. Da bi bile vaje čim bolj uspešne in pravilne smo povabili na te vaje tudi revirnjega gozdarja g.Ota Duha iz Zavoda za gozdove Slovenije. Ker imajo naši člani tudi nepogrešljivo opremo za delo v gozdu smo zraven na teren vzeli tudi en traktor z gozdarsko vitlo in enega z prikolico. Ko smo prišli na teren smo najprej ponovili teorijo dela v gozdu. Nato smo se odpravili do dreves katera so bila označena za podiranje. Vsak udeleženec je podrl drevo in skupaj smo sproti analizirali napake,nevarnosti,posebnosti...Na polovici vaj, pa smo si privoščili tudi gozdarsko malico in na ognju spekli navadne klobase. Vse skupaj je pa je potekalo na Vurberku pri našem članu Minih Miranu, kateri je poskrbel , da smo imeli tudi domač kruh in kapljico ,ki se prileže zraven.

Po končanih vajah smo ves les pospravili in počistili tako , kot je to potrebno po vsakem delu v gozdu. Ob prihodu v gasilski dom smo svo opremo ščistili napolnili gorivo in pripravili za nadaljno delo.

Na koncu se moramo zahvaliti g .Otu Duhu za strokovno pomoč pri izvedbi vaj, saj smo se marsikaj naučili in ponovili , saj v gozdu lahko z malo nepremišljenosti pride do hudih poškodb in posledic za celo življenje. Prav tako zahvala Miranu na pogostitev in možnost, da smo vaje lahko izvedli pri njemu.Prav tako ne smemo pozabiti na naše traktoriste Vladota in Dejana brez katerih tudi nebi šlo.

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information