mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes1
mod_vvisit_counterTa teden67
mod_vvisit_counterTa mesec719
mod_vvisit_counterVse skupaj117336
PrijavaDOBRODOŠLI NA  SPLETNIH STRANEH!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO DVORJANEDvorjane 38/a
2241 Spodnji Duplek
E pošta: info@gasilcidvorjane.com
www.gasilcidvorjane.com
 
Kontaktni podatki:
Predsednik društva David Kumer - GSM: 041 34 00 70
Poveljnik društva Primož Drozg - GSM: 051 63 73 59AnimatedPhone : 112
 

                

Dne 17.2.2017 smo izvedli operativne vaje na temo prva pomoč in upporaba AED.

Razdelili smo se na tri skupine in pričeli z delom na točkah.

Na prvi delovni točki je bilo ponovitev temeljnih postopkov oživljanja in uporaba AED.

Na drugi delovni točki so gasilci ponovili imobilizacijo, zaustavitve krvavitev in oskrba ran.

Na tretji delovni točki smo ponovili delo z različnimi nosili in samo navezavo le teh.

alt

altalt

 

V soboto 4 .ferbruarja smo izvedli vaje z motorno žago. Zbrali smo se ob 9. uri v gasilskem domu, kjer smo pripravili vso potrebno opremo in vozila. Da bi bile vaje čim bolj uspešne in pravilne smo povabili na te vaje tudi revirnjega gozdarja g.Ota Duha iz Zavoda za gozdove Slovenije. Ker imajo naši člani tudi nepogrešljivo opremo za delo v gozdu smo zraven na teren vzeli tudi en traktor z gozdarsko vitlo in enega z prikolico. Ko smo prišli na teren smo najprej ponovili teorijo dela v gozdu. Nato smo se odpravili do dreves katera so bila označena za podiranje. Vsak udeleženec je podrl drevo in skupaj smo sproti analizirali napake,nevarnosti,posebnosti...Na polovici vaj, pa smo si privoščili tudi gozdarsko malico in na ognju spekli navadne klobase. Vse skupaj je pa je potekalo na Vurberku pri našem članu Minih Miranu, kateri je poskrbel , da smo imeli tudi domač kruh in kapljico ,ki se prileže zraven.

Po končanih vajah smo ves les pospravili in počistili tako , kot je to potrebno po vsakem delu v gozdu. Ob prihodu v gasilski dom smo svo opremo ščistili napolnili gorivo in pripravili za nadaljno delo.

Na koncu se moramo zahvaliti g .Otu Duhu za strokovno pomoč pri izvedbi vaj, saj smo se marsikaj naučili in ponovili , saj v gozdu lahko z malo nepremišljenosti pride do hudih poškodb in posledic za celo življenje. Prav tako zahvala Miranu na pogostitev in možnost, da smo vaje lahko izvedli pri njemu.Prav tako ne smemo pozabiti na naše traktoriste Vladota in Dejana brez katerih tudi nebi šlo.

 

Dne 26.01.2017 ob 15.09 smo  PGD Dvorjane in GB Maribor posredovali v Vurberku, občina Duplek, kjer smo s tehničnim posegom odprli vrata v stanovanje, v katerem se je nahajala onemogla oseba. Reševalcem smo pomagali pri iznosu poškodovanca do reševalnega vozila s katerim je bil prepeljam v UKC Maribor. Izvozili smo z PV 1 in GVC16/25 - pet gasilcev.V garažo smo se vrnili ob 17.10.

 

Dne 15.01.2017 ob 8:30 smo izvedli praktične vaje na zaledeneli gramozni jami v Zg. Dupleku, ponovili smo opremljanje reševalcev s suho obleko, neoprenskimi čevlji, rokavicami, reševalnim jopičem in čelado, spregovorili smo tudi nekaj besed o samem gibanju po ledu. 

Nato je sledil še praktičen del. Prvo smo izvedli vajo z gibanjem po ledu s pomočjo čolna brez motorja, reševalca sta vlekla čoln, ko pa se jima je pričel lomit led sta skočila v čoln in pot nadeljevala z potiskanjem čolna po ledu z vesli. Ko sta prispela do ponesrečenca sta ga rešila v čoln in ekipa, ki je ostala na brežini je čoln z reševalcema in ponesrečencem potegnila na obržje gramoznice.

Druga vaja je bila gibanje z dvema deloma stikalne lestve, lestev in reševalca smo navezali na vrv za varovanje in končen poteg k brežini, reševalec se je z pomočjo malih gasilskik sikir poganjal do ponesrečenca, ki ga je potegnil na lestev, ko sta oba bila na lestvi je dal reševalec znak, da smo ju lahko potegnili na brežino.

Tretja vaja pa je bil samo preizkus kako se obnašajo koritasta nosila na ledu.

Hoja po ledu zna biti zelo nevarna, zato Vam odsvetujemo kakršno koli gibanje po ledu, zaradi Vaše varnosti.


 

8.12.2016 smo bili ob 22.12 minut aktivirani v Zg. Koreno 49J kjer gori hiša. Ob 22.19 smo izvozili z vozili PV-1, GVC 16/25, GVC 24/50 in GVM. Skupaj nas je bilo 15. Na kraju smo izvedli skupaj z PGD Korana  dve hitro napadali liniji skupini, ki sta se po hiši prebila do žarišča požara in ga hitro omejila, da se ni širil dalje po hiši. Istočasno smo naredili dve liniji, ki sta od zunaj preprečevala širjenje požara.Kmalu za tem je prispela tudi Gasilska brigada Maribor z dvema voziloma in avtolestvjo. Predali smo vodenje intervencije in delo se je nadeljevalo dokler nismo objekta pogasili, odkrili ostrešje  in pregledali celoten objekt s termo kamero. To je trajalo kar nekaj časa saj smo izpraznili vse razpoložljive kapacitete stisnjenega zraka z uporabo izolirnega dihalnega aparata. Imeli smo tudi težave z mehkim terenom okoli pogorišča ampak nam je s pomočjo domačinov s pomočjo traktorjev uspelo rešiti tudi to težavo. V garažo smo se vrnili ob drugi uri. PGD Korena pa je do jutra izvrševala požarno stražo objekta. Zaradi njihove odsotnosti na pogorišču pa smo še ob 7.48 izvozili v Jablance kot prvi posredovalci AED.

20161208 232732  107 1481261988

 107 1481262033                                20161208 234920

20161208 232741   107 1481262015

slikovno gradivo sledi, ko ga zberemo ( nekaj že je )

 

foto:GB Maribor in PGD Dvorjane

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information