mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanes58
mod_vvisit_counterTa teden392
mod_vvisit_counterTa mesec1143
mod_vvisit_counterVse skupaj134803
PrijavaDOBRODOŠLI NA  SPLETNIH STRANEH!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO DVORJANEDvorjane 38/a
2241 Spodnji Duplek
E pošta: info@gasilcidvorjane.com
www.gasilcidvorjane.com
 
Kontaktni podatki:
Predsednik društva David Kumer - GSM: 041 34 00 70
Poveljnik društva Primož Drozg - GSM: 051 63 73 59AnimatedPhone : 112
 

                

Ob 18.28 smo skupaj z gasilci JZ GB Maribor pogasili požar v Dvorjanah v občini Duplek. Goreli sta suha trava in podrast na površini okoli 400 kvadratnih metrov.


 

02.04.2020 12:16

Ob 12.16 je v naselju Žikarce, občina Duplek, zagorelo gospodarsko poslopju v velikosti okoli 20 x 20 metrov v katerem je bila mizarska delavnica. Gasilci PGD Dvorjane, Korena in JZ GB Maribor so požar, ki je objekt popolnoma uničil, pogasili, iz objekta rešili manjša traktorja in pred ognjem zavarovali sosednji objekt, na katerem je nameščena fotovoltaika.
Na intervenciji je sodelovalo 39 gasilcev.

Zahvala občini Duplek, ki je priskrbela zaščitne maske in dezinfekcijska sredstva za vse gasilce.

Posebna zahvala še sledi Picerija Splavar, ki je priskrbela odlične pice za domači društvi, da sta se lahko po intervenciji okrepčali. Hvala tudi Trgovine Jager Duplek za podarjene sendviče že med samo intervencijo.

 

https://www.facebook.com/gasilciDvorjane

 

Ob 12.38 je zagorelo v podjetju Surovina v Mariboru. Goreti so začeli skladiščeni predelani biološki odpadki v hali velikosti 50x70 metrov, požar pa se je hitro razširil še na zunanjo deponijo. Po prvih ocenah gre za približno 5.000 kubičnih metrov odpadkov, ki še vedno gorijo, gašenje pa otežuje še dejstvo, da se je streha hale zaradi vročine sesedla sama vase. Požar je sicer lokaliziran, gašenje, pri katerem sodeluje več kot 230 gasilcev iz poklicne GB Maribor in 23 prostovoljnih gasilskih enot iz občin Maribor, Hoče-Slivnica, Rače-Fram, Ruše, Starše, Miklavž na Dravskem polju in Duplek, pa bo trajalo še kar nekaj časa.


 

Ob 5.52 je v naselju Spodnja Korena, občina Duplek, zagorelo v transformatorski postaji. Skupaj z gasilci JZGB Maribor in PGD Korena smo varovali kraj dogodka do prihoda delavcev elektro podjetja, ki bodo napako odpravili.


 

Posledice, ki jih je pustil orkanski veter so bile podrta dravesa odkrite strehe, enota PGD Dvorjane je izvozila 5 krat na različne lokacije.

 
Trenutne intervencije
logo_facebook
Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information