Novo terensko vozilo in reševalni čoln v domači garaži

Včeraj 08.11.2013 se je za dvorjanske gasilce zgodil zgodovinski dogodek. Ob 9. uri zjutraj smo se odpravi proti podjetju Kogovšek,kjer nas je čakal naš Ford Ranger. Pri njih smo počakali komisijo GZ Slovenije za tehniko, ki je prišla pregledati vozilo in opremo , če ustreza tipizaciji za gasilska vozila. Komisija je ugotovila, da vozilo USTREZA zahtevani tipizaciji in prejeli smo vso potrebno dokumentacijo.

IMG 20131108_104656DSCN2464 IMG 20131108 104231

Sledila je pot proti domačemu kraju. Ustavili smo se v Račah pri podjetju As Boats , kjer nas je čakala še ena pridobitev - Reševalni čoln s prikolico. Povedati moramo, da je bil čoln  kupljen s sredstvi iz proračuna občine Duplek. Občina je  namenila določena sredstva, da se nabavi oprema, ki jo potrebujemo ob naravnih nesrečah, predvsem poplave, ki so pogoste na našem območju.

Dvorjanski gasilci imamo tradicijo , da vsako večjo pridobitev ( vozilo ) slavnostno pričakamo v Zg. Dupleku pri mostu, ko vstopi v našo občino. Seveda je bilo tudi sedaj tako. Pri mostu so nas pričakaji domači člani z vsemi vozili, PGD Korena in PGD Grajena, gospod župan M.Horvat in direktorica občinske uprave ga. N. Jakopec. Poveljnik OGP Duplek tov. B.Turčin pa je bil prisoten že od jutra, ko se je začela pot  v Ljubljano in nato v Rače.Ob 16h smo prispeli čez most , kjer je bil sprejem, nato pa smo se po gasilsko odpravili proti Dvorjanam, kje so nas pričakali krajani in podporniki našega dela. Sledila je pogostitev za vse prisotne.

DSCN0367      DSCN0376

Več slik si lahko ogledate v galeriji.

Prihod vozila

{youtube}hIJ_RmdLnsk{/youtube}

 

Predstavitveni video vozila podjetja Kogovšek si lahko ogledate na:

{youtube}m75NnEWI6qQ{/youtube}

Vozilo je v tem trenutku dokončano do 90%. Izvaja lahko že del intervencij za katere je bil nabavljen. Mankajo še aluminjasti zaboji z nekaj opreme , ki se bodo menjavali na tovornem delu. To se bo izvedlo, ko bomo imeli tehnično rešitev. To nadgradnjo bo izvedlo najverjetneje podjetje Rosenbauer Slovenija, ki nam je že predstavilo nekaj rešitev.

Vse skupaj pa je povezano s financami, zato še vedno lahko donirate prostovoljni prispevek!

Hvala