PGD DVORJANE
VOZNI PARK:GVC 24/50(MAN), GVC 16/15(MAN,), GVM-1(Renault trafic), PV-1(Ford Ranger), Čoln(Brig), Prikolica z motorno brizgalno FOX3
VETERANI
ČLANI DRUŠTVA

Zaključek akcije »STOPIMO SKUPAJ ZA GASILCE«

V petek, 12. decembra 2014, je Gasilska zveza Slovenije organizirala prireditev ob zaključku akcije »STOPIMO SKUPAJ ZA GASILCE«. Na zaključno prireditev je bilo povabljeno tudi naše društvo PGD Dvorjane saj smo iz opreme, ki je bila nabavljena s sredstvi od dobrodelnih prireditev dobili motorno žago Husqarna XP550.

Športna dvorana v Logatcu je kar »pokala po šivih«. Za to so poskrbeli gasilci z njihovo množično udeležbo in nastopajoči stand up komik Tin Vodopivec ter glasbeni skupini XX Vocal Group in Rok'n Band.
Prisotne so nagovorili Jošt Jakša in Franci Petek, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije ter Berto Menard, župan Občine Logatec. Slavnostni govornik je bil mag. Miloš Bizjak, državni sekretar Ministrstva za obrambo RS. Prireditve so se poleg preko 1200 gasilcev iz vse Slovenije udeležili Darko But, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, Srečko Šestan, poveljnik CZ RS, člani Upravnega odbora in Poveljstva Gasilske zveze Slovenije, vodstvo domače GZ in regije ter drugi. V nizu dobrodelnih akcij, v katere se je vključila Gasilska zveza Slovenije po letošnji veliki februarski ujmi žledolomu je bilo zbranih precej finančnih sredstev. Z njimi je bila  preko javnega naročila na portalu Evropske unije  nabavljena gasilska oprema. Le-ta je bila razdeljena gasilskim društvom na sami prireditvi. Njen blagoslov je opravil msgr. Stanislav Zore, nadškof metropolit.

Donatorji finančnih sredstev, s katerimi je bila nabavljena oprema za gasilce: RTV donacije (donacije, zbrane na podlagi telefonskih klicev), Luka Koper, d. d., TD Mont, Skupina Tadej Toš, Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) in Zveza LIONS klubov, Dnevnik, d. d. Podjetje PAB Akrapovič je doniralo 50 gasilskih zaščitnih čelad, Zavarovalnica Triglav, d. d. pa 12 elektroagregatov. Prireditev je vodila Mojca Mavec, vsi nastopajoči pa so se odpovedali honorarjem.

{besps}Aktualno_2014/Razno/Logatec{/besps}